Greencups
Veilig, schoon & duurzaam

Greencups zijn herbruikbare kunststof drinkglazen – ook wel circulaire drinkbekers, hard plastic bekers of ecobekers genoemd – met statiegeld die gebruikt worden tijdens allerlei evenementen ter voorkoming van onnodig afval. Wordt uw horecaonderneming verplicht om met ecobekers te gaan werken? Wilt u niet overgaan tot aankoop? Dan is het Greencups concept wat u nodig heeft. U bestelt eenvoudig online uw kunststof (eco)glazen voor de periode dat het evenement duurt. Wij leveren de glazen en halen ze weer bij u op. Zo eenvoudig kan het zijn!

Hoe werkt het?

Bent u nieuw bij Greencups dan is een eenmalige registratie nodig voor het bestellen van uw glazen. Volg de onderstaande stappen:

1 Registreer u op de website.
2. U ontvangt een wachtwoord waarmee u uw account beheerd. Hierna kunt u direct bestellen.
3. Kies uw glazen.
4. Bepaal uw verhuurperiode.
5. Bestel en betaal direct met iDEAL.

Nieuw? Registreer direct!

Hoe werken Greencups op locatie

Nadat u de Greencups glazen online heeft besteld zijn er een aantal zaken die u kunt toepassen voor een succesvol event en een schoonterrein.

Start van het evenement

Uw evenement gaat van start. De glazen die u verwacht te gebruiken worden uit de verzegelde kisten gehaald en op de bar netjes opgestapeld. Uw personeel is door uw instructies en het materiaal uit de toolkit op de hoogte van het statiegeldsysteem, waardoor zij 1 euro in rekening brengen bij het eerste drankje. U tapt eenvoudig een biertje in de glazen of vult ze met een ander drankje. De glazen zijn in een wasbak met zachte borstels eenvoudig te spoelen zodat ze herhaaldelijk ingezet kunnen worden. Tijdens het evenement kunnen glazen die toch op de grond beland zijn verzameld worden en ingeleverd worden aan de bar of bij een (extra) inleverpunt. Wij adviseren hele vieze glazen alleen nogmaals in te zetten nadat ze machinaal gereinigd zijn. Alle glazen hebben een waarde van 1 euro die uitbetaald dient te worden aan de consument na inlevering.

Einde van het evenement

Uw evenement is geëindigd, alle glazen zijn weer zoals beschreven netjes in de kisten geplaatst en ons Greenteam komt de kisten ophalen. Op locatie telt ons Greenteam de verzegeld gebleven kisten (u ontvangt 25% korting als kisten ongebruikt blijven!) en de geretourneerde aantallen gebruikte glazen in geopende kisten. De getelde retourgegevens worden direct genoteerd en ondertekend door de tekenbevoegde van uw horecabedrijf of evenement voor akkoord met het teruggegeven aantal. De kisten worden in de bus of vrachtwagen geladen en naar De Groene Spoelfabriek gebracht. Daar worden de glazen op professionele wijze gereinigd in overeenstemming met de strengste eisen op gebied van milieu, hygiëne en voedselveiligheid. Na reiniging volgt de kwaliteitscontrole en het retour verpakken in de duurzame opslagkisten. De balans met retourgegevens kan dan worden opgemaakt, waarna de eindfactuur wordt opgesteld en met u gedeeld. De gereinigde Greencups glazen staan inmiddels weer klaar voor een volgend evenement.

Statiegeldsysteem

Om Greencups voor uw evenement goed te laten slagen, worden Greencups glazen verplicht ingezet met een statiegeldsysteem.
Wanneer een bezoeker aan de bar een drankje komt bestellen dan wordt het drankje plus 1 euro statiegeld in rekening gebracht. De bezoeker kan zijn statiegeldglas terugbrengen naar de bar en krijgt een nieuw glas. Aan het eind van het evenement krijgt de bezoeker bij het inleveren van het glas zijn statiegeld weer retour.

Toolkit

Om de Greencups glazen optimaal te kunnen gebruiken tijdens uw event. Kunt u een compleet informatiepakket downloaden vanaf onze website. Deze kunt u gebruiken ter promotie van uw evenement. Daarnaast informeert u uw bezoekers en barpersoneel over de werking van het systeem.

Download toolkit

Gebruik Greencups voor een schonere leefomgeving en een veiliger evenement. Greencups komen terug naar de tap! Een bewezen publieksvriendelijk statiegeldsysteem.