Algemene huurcondities

Algemene Huurcondities

Artikel 1. Algemeen
1.1 Dit zijn de Huurcondities van Greencups onderdeel van Ecobekers B.V., hierna te noemen Greencups. Alle eerder schriftelijke of mondelinge overeenkomsten tussen de huurder en Greencups met betrekking tot hetzelfde onderwerp komen hiermee te vervallen. Eveneens zijn geldig de Algemene Huurvoorwaarden van Greencups.

1.2 De door de huurder online geplaatste order op de site www.greencups.nl is onlosmakelijk verbonden met de Algemene Huurvoorwaarden en Huurcondities van Greencups. Bestellingen kunnen uitsluitend online geplaatst worden. Bestellingen die op andere wijze (per email, post, fax of telefonisch) worden geplaatst zullen niet worden uitgevoerd.

1.3 De algemene werkwijze van Greencups is dat de afnemer voor het gebruik van de Greencups drinkbekers en de bijbehorende logistieke diensten een huurbedrag betaalt. Het gebruik van statiegeld en het hanteren van de tarieven genoemd in artikel 7 is hierbij een verplichting en tevens de stimulans voor het laten functioneren van een Retour-BAR-statiegeldsysteem.

1.4 De website www.greencups.nl heeft een algemeen en besloten gedeelte. Het algemene gedeelte is het informatieve deel van de website en voor iedereen toegankelijk. Het besloten deel is alleen toegankelijk met een gebruikersnaam/e-mailadres en wachtwoord. U kunt zich hiervoor aanmelden door u op de site als nieuwe klant te registreren. Eenmaal ingelogd in het besloten deel van de website kunt u:

 • een bestelling plaatsen
 • uw bestelhistorie bekijken
 • uw eigen klantgegevens bekijken en wijzigingen doorgeven
 • facturen uitprinten voor uw eigen administratie
 • specifieke informatie over bestellingen en betalingen lezen

2. Betekenis Greencups omschrijvingen en begrippen
Greencups NORMAL glas
Herbruikbaar en glashelder polycarbonaat drinkglas voor bier, mix en frisdranken met schenkmaat van 0,20 liter (randvol 0,28 liter) met herkenbare Greencups bedrukking. Verpakt per 320 stuks per kist.

Greencups WINE glasHerbruikbaar en glashelder polycarbonaat glas voor wijn en sterke dranken met schenkmaat van 0,15 liter (randvol 0,18 liter) met herkenbare Greencups bedrukking. Verpakt per 315 stuks per kist.

Greencups FESTIVAL glasTransparant matte polypropyleen drinkbeker voor bier, mix en frisdranken met schenkmaat van 0,25 liter (randvol 0,32 liter) met herkenbare Greencups bedrukking. Verpakt per 420 stuks per kist.

Greencups CITY glas: Transparant matte polypropyleen drinkbeker voor bier, mix en frisdranken met schenkmaat van 0,20 liter (randvol 0,28 liter) met herkenbare Greencups bedrukking. Verpakt per 480 stuks per kist.

Greencups DANCE glas: Transparant matte polypropyleen drinkbeker voor bier, mix en frisdranken met schenkmaat van 0,40 liter (randvol 0,50 liter) met herkenbare Greencups bedrukking. Verpakt per 240 stuks per kist.

Greencups HEINEKEN glas: Transparant matte polypropyleen drinkbeker geschikt voor bier met schenkmaat van 0,25 liter (randvol 0,32 liter) met herkenbare Heineken en Greencups bedrukking. Verpakt per 420 stuks per kist.

GreenpitcherTransparant matte polypropyleen schenkkan geschikt voor het vullen van meerdere glazen met bier en verse sappen met schenkmaat van 1,5 liter (randvol 1,9 liter). Verpakt per 32 stuks per kist.

GreentrayHerbruikbare draagplateau van polypropyleen om 8 Greencups in te verplaatsen. Verpakt per 40 stuks per kist.

Kist: Greencups glazen, Greentrays en Greenpitchers worden aangeleverd in duurzame kunststof opslagkisten met bijbehorende deksels gemerkt met Greencups benaming op de zijkant van de kist. Bij de Greencups glazen en de Greenpitchers vindt u een gebruiksaanwijzing in de kist, waarop afgebeeld is hoe de Greencups glazen of Greenpitchers zijn ingepakt. U vindt deze informatie ook in onze toolkit.

Pallet: Een levering vanaf 10 kisten kan geschieden op een standaard houten of kunststof europallet. Indien geleverde kunststof pallet niet wordt geretourneerd geldt een tarief van € 75,-. Voor een niet geretourneerde houten pallet wordt € 35,- in rekening gebracht.

Tekeningsbevoegd persoon:
Dit is de contactpersoon in het (horeca)bedrijf die de pakbon van de huurgoederen op het aflever- en het ophaalmoment voor akkoord tekent. Naar aanleiding van de telling en deze bonnen worden de facturen gemaakt.

Online Toolkit:
Op de website www.greencups.nl kunt u promotiemateriaal downloaden voor een optimale communicatie en voorlichting naar uw bezoekers van uw evenement m.b.t. de werking van de Greencups en het statiegeldsysteem. De volgende zaken zijn gratis te downloaden in pdf:

 • Logo Greencups (pdf, png)
 • bezoekers- en barpersoneel informatie (pdf, hoe zet je Greencups in, werking van het statiegeldsysteem)
 • Stylesheet (pdf)
 • Inpakvoorbeelden Greencups glazen en Greenpitcher
 • Greencups posters

Greencups Poster:
Een Greencups affiche in A3 of A4 formaat waarmee aan het publiek kenbaar gemaakt kan worden dat er met Greencups gewerkt wordt.

Artikel 3. Bestellen algemeen
3.1 Het bestellen van Greencups, Greentrays en Greenpitchers kan alleen gebeuren via de website www.greencups.nl. Bestellingen die op andere wijze worden geplaatst zullen niet uitgevoerd worden en derhalve kunnen geen rechten van leveringen worden geclaimd. Om
online een bestelling te kunnen plaatsen dient u zich eerst in te loggen op het besloten deel van de website. Bent u nog geen klant dan dient u zich eerst via de site te registreren.

3.2 De betaling van uw bestelling dient u via iDEAL uit te voeren. Daarna ontvangt u direct een huurfactuur per e-mail. De levering van uw bestelling kan alleen worden uitgevoerd indien er geen stornering heeft plaatsgehad voor de dag van levering.

Indien uw bestelling niet gehonoreerd kan worden dan staat dit ook altijd in de e-mail vermeld. Een reden van weigering kan zijn het ontbreken van voldoende huurvoorraad van het bestelde product. U ontvangt de betaling dan gelijktijdig retour gestort op uw bankrekening.

Artikel 4. Aantal te bestellen Greencups
Als richtlijn voor het aantal te bestellen Greencups geldt:

 • Op de website zijn onder ‘bestelhistorie’ bestellingen uit het verleden opgenomen. Tevens is hierbij zichtbaar wat het aantal gebruikte Greencups is geweest, zodat u met deze informatie uw volgende bestelling kunt aanpassen om onnodige kosten te besparen.
 • Bereken of schat het aantal bezoekers op uw piekmoment (hierbij kan worden uitgegaan van 4 tot 5 staande personen per vierkante meter) vermenigvuldig dit aantal met de factor 1½ voor een betrouwbare inschatting.
 • Een alternatieve berekening is om het aantal wegwerpbekers waar u anders mee werkt, te delen door de factor 3 of 4. De deelfactor is afhankelijk van het aantal te drinken consumpties per uur en uw spoelcapaciteit. De praktijk wijst uit dat deze methode toch vaak teveel glazen oplevert, omdat er meer gespoeld kan worden dan men van tevoren verwacht. In deze berekeningen wordt uitgegaan dat er op locatie handmatig of machinaal gespoeld kan en zal worden.
 • Indien spoelen op locatie niet mogelijk is dan dient u uit te gaan van het verwacht aantal verkochte drankconsumpties en een gelijk aantal Greencups + een reservevoorraad van minimaal 10 procent, zodat onverwachte druktes opgevangen kunnen worden. De Greencups worden dan gedurende het evenement maar eenmalig ingezet, waarna ze bij inlevering door de consument retour verpakt worden in de opslagkisten, na het evenement opgehaald en gereinigd door de logistiek partner van Greencups.

Artikel 5. Tarieven en minimale bestelgrootte
5.1 Alle hier vermelde prijzen zijn netto per stuk in euro’s. Zowel de prijzen per te huren Greencups artikel als een volle kist worden vermeld alsmede de prijzen met en zonder BTW verrekening van 21 procent. Voor Belgische klanten geldt het nultarief voor de omzetbelasting uitsluitend indien een geldig BTW nummer kan worden verstrekt.

Huurprijs vanaf € 0,13 per glas
Coffee Greencup PP 0,20l
Prijzen zijn exclusief btw
Niet retour € 0,83?
Uitval € 0,40?
Extra dag € 0,04?
476 stuks in een kist
Huurprijs vanaf € 0,13 per glas
City Greencup PP 0,20l
Prijzen zijn exclusief btw
Niet retour € 0,83?
Uitval € 0,40?
Extra dag € 0,04?
480 stuks in een kist
Huurprijs vanaf € 0,13 per glas
Festival Greencup PP 0,25l
Prijzen zijn exclusief btw
Niet retour € 0,83?
Uitval € 0,40?
Extra dag € 0,04?
420 stuks in een kist
Huurprijs vanaf € 0,13 per glas
Heineken Greencup PP 0,25l
Prijzen zijn exclusief btw
Niet retour € 0,83?
Uitval € 0,40?
Extra dag € 0,04?
420 stuks in een kist
Huurprijs vanaf € 0,14 per glas
Dance Greencup PP 0,40l
Prijzen zijn exclusief btw
Niet retour € 0,83?
Uitval € 0,45?
Extra dag € 0,05?
240 stuks in een kist
Huurprijs vanaf € 0,15 per glas
Normal Greencup PC 0,20l
Prijzen zijn exclusief btw
Niet retour € 0,83?
Uitval € 0,45?
Extra dag € 0,05?
320 stuks in een kist
Huurprijs vanaf € 0,14 per glas
Wine Greencup PC 0,15l
Prijzen zijn exclusief btw
Niet retour € 0,83?
Uitval € 0,45?
Extra dag € 0,05?
315 stuks in een kist
Huurprijs vanaf € 0,25 per glas
Belgium beerglass PC 0,25l
Prijzen zijn exclusief btw
Niet retour € 0,83?
Uitval € 0,65?
Extra dag € 0,08?
240 stuks in een kist
Huurprijs vanaf € 0,60 per glas
Champagne glass PC 0,20l
Prijzen zijn exclusief btw
Niet retour € 2,48?
Uitval € 2,48?
Extra dag € 0,15?
66 stuks in een kist
Huurprijs vanaf € 0,70 per glas
Wine glass COP 0,20l
Prijzen zijn exclusief btw
Niet retour € 3,31?
Uitval € 3,31?
Extra dag € 0,15?
40 stuks in een kist
Huurprijs vanaf € 0,80 per glas
Beermug COP 0,40l
Prijzen zijn exclusief btw
Niet retour € 3,31?
Uitval € 3,31?
Extra dag € 0,15?
64 stuks in een kist
Huurprijs vanaf € 0,50 per tray
Greentray PP 8 gaten
Prijzen zijn exclusief btw
Niet retour € 3,31?
Uitval € 3,31?
Extra dag € 0,10?
40 stuks in een kist
Huurprijs vanaf € 1,35 per pitcher
Greenpitcher PP 1,5l
Prijzen zijn exclusief btw
Niet retour € 4,13?
Uitval € 3,50?
Extra dag € 0,25?
32 stuks in een kist
Vervangingsprijzen (niet retour) Per stuk
 

excl. BTW

incl. BTW

Duurzame opslagkist

€ 40,00

€ 48,40

Losse deksel van kist

€ 10,00

€ 12,10

Houten pallet

€ 35,00

€ 42,35

Duurzame kunststof pallet

€ 75,00

€ 90,75

Zie verder toelichting artikel 6, 7 en 8    
Transportkosten

€ 1,00

€ 1,21

Extra werk/wachttijd transporteur, per minuut

€ 1,00

€ 1,21

Extra logistieke kosten per gereden kilometer

€ 0,85

€ 1,03

Zie toelichting artikel 8.7    

5.2 Voor gehuurde Greencups, Greentrays en/of Greenpitchers welke niet worden gebruikt, wordt 25% korting op de huurbedragen gegeven. Deze korting wordt verrekend op de eindfactuur middels een creditbedrag. Dit wordt uitsluitend verrekend indien de kisten in nette en droge staat verzegeld retour worden gegeven.

5.3 Een minimale bestelling van 10 kisten Greencups, Greentrays en/of Greenpitchers met één dag huur is nodig ter dekking van de logistieke kosten. Bij verhuur van minder dan 10 kisten rekent Greencups extra koerierskosten, die bij de bestellingen in rekening worden gebracht. Dit geldt voor leveringen die niet gecombineerd kunnen worden met andere leveringen op dezelfde lever- en ophaaldag binnen een maximale omtrek van 20 km. Binnen Nederland geldt dan, uitgezonderd van de Waddeneilanden waarvoor een extra toeslag zal worden berekend, een meerprijs voor de aan- en afvoer.

5.4 Leveringen voor België zijn alleen mogelijk bij een afname vanaf 10 kisten. Hier wordt vanaf het depot vanaf Lelystad tot aan de locatie € 0,50 per km gerekend op werkdagen. Op zaterdag €1,00 per km en op zondag €1,75 per km.

5.5 Er bestaat ook altijd de mogelijkheid om de bestelling van Greencups zelf op te halen en retour te brengen bij onze logistiek partner in het depot te Lelystad. U ontvangt dan een korting van 10 procent op de huurprijzen.

5.6 Voor grote evenementen zoals Koningsdag en GayPride dient u uw bestelling minimaal 5 werkdagen voorafgaand aan het evenement te plaatsen. Bestelt u later dan kan uw bestelling niet meer tijdig verwerkt worden. Wij dienen namelijk een logistieke planning te maken. De Greencups moeten vanzelfsprekend 1 of meerdere dagen voorafgaand aan het evenement geleverd worden in verband met de toegankelijkheid van de locatie, de hoeveelheid leveringen en de beschikbare werkdagen.

Voor overige bestellingen dient u minimaal 3 werkdagen voor uw evenement de Greencups online te bestellen, anders kunnen wij tijdige levering niet garanderen.

Let op! Hoe later u bestelt hoe groter de kans dat de beschikbare voorraad op is. Bestelt u na de gestelde termijn hierboven, dan zal Greencups een zogenaamd extra “Treuzeltarief” van minimaal € 75,- per bestelling, doorberekenen op de eindfactuur.

Artikel 6. Tellen van geretourneerde Greencups op locatie van huurder
6.1 Greencups worden standaard op locatie geteld en geregistreerd in de Greencups (bezorg- en ophaal)app. U dient op locatie te tekenen voor akkoord, waarna u een kopie van de telling ontvangt per e-mail.

Artikel 7. Statiegeldtarieven richting consument:
7.1 Bij gebruik van Greencups, Greentrays en Greenpitchers dienen onderstaande statiegeldbedragen gehanteerd te worden. Er kan alleen van deze statiegeldtarieven worden afgeweken, indien met Greencups hierover schriftelijke afspraken zijn gemaakt. De statiegeldtarieven zijn inclusief BTW bedragen.

Greencups glazen:

€ 1,00

Greentray:

€ 4,00

Greenpitcher:

€ 5,00

7.2 Dit is een gesloten statiegeldsysteem en kost u geen extra geld. Levert u meer Greencups, Greentrays en/of Greenpitchers in dan ontvangt u per stuk het bovenstaand statiegeldbedrag met BTW verrekening retour. U heeft dan immers meer statiegeld aan gasten uitbetaald dan u heeft ontvangen.

Levert u minder Greencups, Greentrays en/of Greenpitchers in, dan dient u nog het ontvangen statiegeldbedrag per stuk te betalen aan Greencups. Ook dit kost u geen geld, want u heeft het statiegeld tenslotte eerder van uw gasten ontvangen.

Artikel 8. Betalingen, levering, retour ophalen, telling en eindafrekening
8.1 Na het plaatsen van uw bestelling, dient u via iDEAL de betaling te voldoen van het totale huurbedrag.

8.2 Kunt u binnen uw bedrijf geen gebruik maken van iDEAL, dan kunt u hierover contact met ons opnemen via e-mail info@greencups.nl of telefoon +31 (0)85 743 85 00, dan zoeken wij naar een gepaste oplossing.

8.3 Uw bestelling wordt 1 tot 3 werkdagen voorafgaand aan de opgegeven eerste huurdag geleverd.

Standaard wordt er op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur geleverd en opgehaald.

Indien u meer dan 10 kisten met Greencups bestelt ontvangt u deze mogelijk op een pallet. Maximaal 16 kisten worden op één pallet vervoerd. Indien de kisten op pallets aangeleverd zijn dienen ze op dezelfde pallets teruggezet te worden. De huurder verplicht zich derhalve de pallet in de huurperiode te bewaren. Bij het niet retourneren van de pallets worden hier kosten voor in rekening gebracht op de eindfactuur.

8.4 Om misverstanden te voorkomen wordt bij levering van de bestelling een leverbon getekend door de tekeningsbevoegde persoon van het (horeca)bedrijf.

8.5 Bij het ophalen van de huurgoederen wordt er standaard een telling van geretourneerde Greencups, Greentrays en/of Greenpitchers gedaan op locatie. Hiervoor dient eveneens getekend te worden voor akkoord met de vastgestelde telling.

8.6 Om op beide tekenmomenten geen wachttijden op te lopen dient/dienen:

a) De tekeningsbevoegde persoon op het afgesproken tijdstip en plaats aanwezig te zijn. Mocht de tekeningsbevoegde persoon niet aanwezig zijn, worden de goederen niet uitgeleverd of opgehaald.

b) De Greencups, Greentrays en Greenpitchers dienen bij het ophalen gestapeld teruggeplaatst te zijn in de kisten in overeenstemming met de aanlevering en de gebruiksaanwijzing in de kist. Extra verloren tijd bij de telling doordat de Greencups niet goed in de kisten gestapeld zijn, wordt ook als wachttijd doorberekend à € 1,00 per persoon/per minuut.

c) Uw personeel er van op de hoogte te zijn dat de kisten bij aflevering aan de deur worden aangeboden en weer opgehaald. De huurder is zelf verantwoordelijk voor het wegzetten van de kisten (in zijn of haar horecabedrijf, opslagruimte of bar) evenals voor het klaarzetten van de kisten bij het ophalen. De eventuele wachttijd van de transporteur zal aan de huurder worden doorberekend.

8.7 Nadat de Greencups zijn opgehaald en de geretourneerde aantallen zijn vastgesteld, volgt er een zogenaamde eindfactuur welke u eveneens ontvangt per e-mail. U ontvangt direct een betaalverzoek, welke u via iDEAL dient te voldoen. De eindfactuur is de eindafrekening met daarop de verrekening van niet geretourneerde of te veel geretourneerde Greencups, Greentrays en Greenpitchers. Het afgesproken statiegeldbedrag van € 1,00 voor de Greencups, € 4,00 voor de Greentrays en € 5,00 voor de Greenpitchers wordt verrekend (zie ook artikel 7). Indien u minder Greencups, Greentrays en/of Greenpitchers retour heeft gegeven dan gehuurd, dient u nog een betaling te doen. Indien u meer Greencups, Greentrays en/of Greenpitchers retour heeft gegeven, ontvangt u geld retour van Greencups. Dit geschiedt uitsluitend op basis van de retour gegeven aantallen ten tijde van het ophalen. Nadien wordt voor nog na te sturen of af te halen Greencups, Greentrays en Greenpitchers geen vergoeding uitbetaald door Greencups.

8.8 Eventuele extra kosten van transport en logistiek, worden eveneens berekend op de eindfactuur onder de noemer logistieke kosten. Dit kan extra wacht- en/of werktijd zijn ten tijde van het ophalen, doordat de Greencups, Greentrays en/of Greenpitchers niet verticaal gestapeld worden ingeleverd in overeenstemming met de verpakkingswijze bij het afleveren. Een gebruiksaanwijzing voor het correct retour verpakken vindt u aan de binnenkant van het bijbehorende deksel van de kist.

Ook kunnen extra transportritten vanwege het niet aanwezig zijn op de afgesproken ophaaldag, worden doorbelast ter hoogte van maximaal 85 eurocent per gereden kilometer heen en weer tussen u als klant en het depot van Greencups te Lelystad.

8.9 Wij streven ernaar om op werkdagen uw glazen te leveren en te halen. Heeft u de voorkeur voor levering of het ophalen van de glazen in het weekend dan rekenen we hiervoor een een weekendtoeslag per km. Op zaterdag 1 euro per km en op zondag 1,50 euro per km.

8.10 Voor niet gebruikte Greencups, Greentrays en/of Greenpitchers (zie ook artikel 5.2) wordt 25% korting verrekend op de eindfactuur. Dit wordt uitsluitend verrekend indien de kisten in nette en droge staat verzegeld retour worden gegeven.


Artikel 9. Reiniging, controle en uitval
9.1 Prijzen zijn inclusief het éénmalig reinigen en drogen van de Greencups, Greentrays en Greenpitchers inclusief de kisten waarin ze zijn verpakt, de kwaliteitscontrole en het weer retour inpakken in de kist. Dit spoelproces vindt plaats na terugkeer van de glazen in een speciaal ingericht
spoelcentrum van de logistiek partner van Greencups.

9.2 In het spoelcentrum worden zwaar beschadigde Greencups, Greentrays en Greenpitchers uit de roulatie gehaald. Het uitvalpercentage van de Greencups, Greentrays en Greenpitchers wordt in het spoelcentrum per (horeca)bedrijf individueel beoordeeld voor zover het evenement dat toelaat. Bij gecombineerde evenementen in een gelijke huurperiode is dit niet mogelijk.

9.3 Als het uitvalpercentage hoger blijkt te zijn dan 3% van het gebruikte aantal, zal het percentage vanaf 3% aan de huurder in rekening worden gebracht. Het uitvalpercentage tot 3% is voor rekening van Greencups. De in het spoelcentrum uitgeselecteerde glazen en kisten die te zwaar beschadigd zijn voor hergebruik, worden indien gewenst én van te voren door de huurder schriftelijk per e-mail verzocht, overhandigd aan de huurder. Anders heeft Greencups het recht de geselecteerde uitvalbekers te vernietigen. De uitvalbekers worden gerecycled en het materiaal krijgt een nieuw leven.

9.4 Greencups ziet er op toe dat het spoelen en selecteren van de glazen zorgvuldig en hygiënisch wordt uitgevoerd. Greencups kan niet aansprakelijk worden gesteld wanneer er één of meerdere glazen niet geheel schoon, zwaar beschadigd of misvormd worden aangetroffen in de kisten die opnieuw ingezet worden.

9.5 Greencups glazen, Greentrays en Greenpitchers kennen een herbruikbaar karakter, wat wil zeggen dat ze vele malen opnieuw (kunnen) worden ingezet nadat ze zijn gereinigd. Derhalve zijn ze vaak niet meer in geheel nieuwe staat wanneer u ze krijgt geleverd. De Greencups, Greentrays en Greenpitchers kunnen lichte beschadigingen vertonen aangezien ze worden gemaakt van hard kunststof / plastic materialen die na herhaaldelijk gebruik lichte krasjes (vooral aan de buitenkant) kunnen krijgen. Bij zwaardere beschadigingen zullen de Greencups glazen, Greentrays en Greenpitchers aan het einde van hun levenscyclus uit de roulatie worden genomen. De uitgeselecteerde uitvalglazen worden vervolgens 100% gerecycleerd zodat het materiaal een tweede leven tegemoet kan zien.

9.6 Greencups glazen, Greentrays en Greenpitchers zijn gemaakt van levensmiddelen geschikt kunststof materiaal, zogenaamde “food approved material” in overeenstemming met de richtlijnen van de Europese Unie (EU Food Contact 2002 van de Europese Unie /72/EC). Dutch Cups producten worden gefabriceerd in een BRC gecertificeerde locatie (hoogste A-status). BRC is een internationale kwaliteitsnorm op het gebied van voedselveiligheid, productie en omgeving.

Artikel 10. Misbruik Greencups
Indien gehuurde Greencups en andere gehuurde Greencups goederen, duurzaam gemerkt (met een stift, pen, sticker, bedrukking, etc.) worden door de huurder dan kunnen deze Greencups niet meer hergebruikt worden waardoor ze allemaal als uitval worden beschouwd. Berekening van de vervangingsprijs (zogenaamde niet retour prijs; zie tarieven artikel 5) is hiervan het gevolg voor de huurder.

Artikel 11. Ongebruikt retour
Ongebruikt retour betekent dat de originele verzegeling van de kisten niet is verbroken en de kisten droog zijn opgeslagen. In het geval van niet gebruikte verzegelde kisten wordt een kortingspercentage van 25 procent gehanteerd. Deze korting wordt op de eindfactuur verrekend (creditbedrag). Aangebroken kisten worden in hun geheel als gebruikt beschouwd. Hiervoor wordt de normale huurprijs berekend, ongeacht of de Greencups zijn gebruikt of niet.

Artikel 12. Annuleren
De klant kan de overeenkomst die hij met Greencups heeft gesloten, na reservering van de gehuurde goederen en voor het ingaan van de huurtermijn schriftelijk annuleren door een e-mail te sturen naar info@greencups.nl. In dat geval is de klant echter wel kosten verschuldigd. U kunt tot 30 dagen voor aanvang van de huur kosteloos annuleren. Wanneer u annuleert binnen 30 dagen voor het evenement brengen wij 25% van de huursom in rekening met een minimumbedrag van €12,50. Annuleert u binnen 14 dagen voor het evenement dan zullen wij 50% van de huursom in rekening brengen. Wanneer u binnen 5 dagen of op de dag van het evenement annuleert dan zal de gehele huursom worden berekend. De klant dient Greencups schriftelijk per e-mail info@greencups.nl met ontvangst- en leesbevestiging in kennis te stellen van het feit, dat hij de huurovereenkomst niet wenst te laten doorgaan. Als annuleringsdatum geldt de datum van de ontvangstbevestiging van de e-mail. Ook als u last minute reserveert zijn deze voorwaarden van toepassing.

Waarom annuleringskosten
Wanneer wij uw reservering ontvangen en u heeft betaald dan is uw reservering definitief en wordt deze omgezet tot een huurorder. Wij gaan namelijk de gehuurde artikelen voor u beschikbaar maken en derhalve niet beschikbaar maken voor andere klanten. De werkzaamheden die we direct na ontvangst van uw reservering uitvoeren zijn: uw reservering nakijken en daar een order van maken door artikelen aan de order toe te wijzen; de artikelen in onze verhuur planning opnemen; het regelen van het transport.

Artikel 13. Aansprakelijkheid
De huurder neemt tussen de overeengekomen dag van aanlevering en ophaaldag de volledige aansprakelijkheid voor de geleverde huurgoederen, welke eigendom blijven van Greencups.